Памятка для батьків «Безпечне користування комп’ютером та Інтернет ресурсами» (1-9 класи)

Памятка для батьків
«Безпечне користування комп’ютером та Інтернет ресурсами» (1-9 класи)
       Є способи, що дозволяють простежити, в яких місцях інтернету побуваливаші діти. Однак майте на увазі, що діти, які з комп'ютером на «ти», знають, як замести свої сліди. Набагато більш ефективний спосіб - створення чітких правил з використання інтернету та відверте спілкування з дітьми. Коли ви переміщуєтеся по інтернету, браузер (наприклад, Іnternеt Ехрlоrеr або Netsсаре Navigator) збирає всю інформацію про відвідані місцях і зберігає її на комп'ютері.
    Сучасні браузери зазвичай ведуть журнал останніх відвіданих сайтів. В більшості версій Іnternet Ехрlоrеr на панелі інструментів є кнопка Журнал. Якщо ви не можете її знайти або користуєтеся оглядачем Netsсарe Navigator, потрібно одночасно натиснути клавіші Ctrl і H; цим способом також можна відкрити записи журналу. Щоб переглянути сайт, присутній у списку, клацніть на відповідному елементі.
    Оглядачі створююють також тимчасові копії сторінок, відомі як кеш-файли.для перегляду тимчасових файлів за допомогою браузера Internet Explorer.
       Перебуваючи в Internet Explorer, клацніть на Сервіс, потім виберіть Властивості оглядача.
      На вкладці Загальні, в зоні Тимчасові файли Інтернету, клацніть на кнопку Настройка. У зоні Папка тимчасових файлів Інтернету клацніть на кнопку Переглянути файли.
     Перегляньте список сайтів, які нещодавно відвідували ви і ваша дитина, а також зображення і сооkіе-файли.
     Існує також безліч програм для контролю; наприклад, програма МSN Рrеmіum надає цілий ряд функцій: у тому числі щотижневі звіти про дії вашої дитини в інтернеті та багато іншого.
   Можна також знайти хороший комп'ютерний магазин і запитати, які програми вони порекомендують.
     Що слід зробити, якщо дитину   переслідують в інтернеті?
   Такі дії часто називають гріфінгом або просто хуліганством; дуже поширене явище. Якщо почалося переслідування, «недобру» людину можна просто заблокувати. Збережіть всі електронні листи, які виходять від переслідувача, і перешліть їх своєму провайдеру для прийняття відповідних заходів.
Використано:   http://odb.te.ua/970,  Сайт про безпеку в Інтернеті від Googlehttp://www.prointernet.in.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Памятка для учнів Мобільні телефони: користь чи шкода?

Година спілкування для учнів 6-7 класів Безпечне використання інтернету