Пам`ятка для батьків

Пам`ятка для батьків

Рекомендації батькам
при першому знайомстві дитини з комп’ютером

1. Ознайомлення дитини з комп'ютером повинно відбуватися під керівництвом фахівця, що обізнаний з можливими негативними наслідками (з комп'ютерною залежністю). Якщо немає такої можливості, батькам варто підвищити свою компетентність знання комп'ютера.

2. Не дозволяйте дитині у віці 3-5 років грати у комп'ютерні ігри.  
             
3. Батьки повинні знати ознаки комп'ютерної залежності й уміти відслідковувати її появу, час від часу варто придивлятися до стану дитини.

4. Батьки повинні допомогти дитині крок за кроком розвивати самоконтроль, виховувати внутрішню волю, щоб надалі дитина відчувала себе хазяїном комп'ютера, а не навпаки.

5. Дитині необхідно допомогти  навчитися корегувати тривалість своєї комп'ютерної діяльності. Завжди потрібно обмовляти час гри дитини на комп'ютері й точно зберігати ці рамки.

6. Періодично проводити роз'яснювальну роботу про шкідливість надмірного захоплення комп'ютером, про те, що віртуальна реальність - це не життя, це лише паралельний процес, продовжувати вчити сприймати комп'ютер як засіб для здійснення власної творчості.

7 . Розробляйте з дитиною правила роботи за комп'ютером: 20 хв. комп'ютерноїгри, З0 хв. заняттяіншими видами діяльності.

6. Категорично забороняється грати в комп'ютерні ігри перед сном.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Памятка для учнів Мобільні телефони: користь чи шкода?

Година спілкування для учнів 6-7 класів Безпечне використання інтернету